2017. január 21., szombat

Gombás krumplileves

Egyszerű és finom leveske :)


Hozzávalók (4 - 5 személy részére): 3 kisebb sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, 1 kisebb zeller, 7 - 8 krumpli, 1 befőttes üveg eltett gomba, 1 hagyma, 2 teáskanál sóban, ecetben eltett kapor, só, 2 - 3 evőkanál ecet. A rántáshoz: 2 evőkanál liszt, pirospaprika, 1, 5 dl tej, kevés ola.
Elkészítése: Kb 2 liter vizet főni teszünk, amikor felfőtt hozzáadjuk a karikára vágott leveszöldséget, sózzuk, amikor a zöldség megfőtt hozzáadjuk a krumplit, a hagymát, mikor a krumpli is megfőtt hozzáadjuk a gombát, pár percet együtt főzzük. Az olajon rózsaszínre pirítjuk a lisztet, felöntjük a tejjel és kevés vizzel, a leveshez adjuk, besűrítjük, végül hozzáadjuk a kaprot és ecettel savanyítjuk.

Nincsenek megjegyzések: