Hozzávalók (4 – 5 személy részére): 20 dkg házi füstölt szalonna, 1 kg zöld káposzta, 1 hagyma, 10 dkg száraztészta, só, bors, 2 – 3 evőkanál ecet; az eresztékhez: 1 tojás, 2 dl tej, 1 evőkanál liszt.
Elkészítése: A szalonnát kis kockákra vágjuk, megpirítjuk. A szalonna kiolvadt zsírjában a finomra aprított hagymát üvegesre dinszteljük, felöntjük kb 2, 5 liter vízzel, felforraljuk. Amikor felforrt hozzáadjuk a vékonyra szeletelt káposztát, sózzuk, puhára főzzük. Amikor a káposzta megpuhult hozzáadjuk a tésztát, együtt puhára főzzük, leveszük a lángról. A tojást csomómentesre kavarjuk a liszttel, felöntjük a tejjel és 1 dl vízzel, hőkiegyenlítéssel a leveshez adjuk. Végül ízlés szerint savanyítjuk, borsozzuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése