Hozzávalók (2 személy részére): 60 dkg csirkehús, 1 kisebb
zeller, 5 cikk fokhagyma, só, bors, olaj, 5 dkg sajt, 2 evőkanál szezámmag. A
salátához: 2 cékla, 1 krumpli, 3 evőkanál borsó (konzervből), 4 cikk fokhagyma,
só, bors, 6 evőkanál natúr joghurt, 2 evőkanál citromlé, kis csokor kapor.
Elkészítése: A csirkehúst sózzuk, borsozzuk, olajjal kikent
tepsibe helyezzük, hozzáadjuk a fokhagymát, a csíkokra vágott zellert, kevés
vizet töltünk rá, lefödjük alufóliával, előmelegített sütőben közepes hőfokon
puhára pároljuk, majd a fóliát eltávolítva zsírjára sütjük, ráreszeljük a
sajtot, megszórjuk a szezámmaggal, visszatesszük a sütőbe, míg a sajt ráolvad. A céklát és a krumplit alufóliába csomagoljuk, a sütőben
megsütjük. A mikor kihűlt meghámozzuk, kockára vágjuk, hozzáadjuk a borsót, az
áttört fokhagymát, a finomra aprított kaprot, a citromlét, a joghurtot, sózzuk,
borsozzuk, alaposan összeforgatjuk. A húst a salátával tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése