Hozzávalók (2 személy részére): 50 dkg sertéscomb, 50 dkg lilakáposzta, 2 dl tejszín, 1 hagyma,
só, bors, 3 evőkanál ecet, 2 evőkanál barna cukor, kevés olaj,
petrezselyemzöld.
Elkészítése: A
húst sózzuk, borsozzuk, a felforrósított olajban fehéredésig pirítjuk,
felöntjük annyi vízzel, hogy csak épp lepje, lefödve puhára pároljuk, ha
szükséges pótoljuk a vizet. Végül zsírjára sütjük. A káposztát legyaluljuk vagy
reszeljük. A cukrot feloldjuk kb 3 dl meleg vízben. A finomra aprított hagymát
üvegesre dinszteljük az olajon, hozzáadjuk a káposztát, sózzuk, 5 – 6 percig
pároljuk, majd hozzáadjuk az ecetet, és a cukros vízzel locsolgatva puhára
pároljuk. Amikor megpuhult felöntjük a tejszínnel, sózzuk, borsozzuk ha
szükséges, besűrítjuk. A tetejét megszórjuk finomra aprított
petrezselyemzölddel. A húst a mártással tálaljuk.
1 megjegyzés:
Fincsi lehet :-)
Megjegyzés küldése