Hozzávalók (2 személy részére): 1 csokor mángold (vagy saláta), 2 körte, 15 dkg gépsonka, 5 dkg burduf túró, 2 evőkanál olívaolaj, 2 evőkanál citromlé, 2- 3 bazsalikom levél, 5- 6 karika csípős paprika.
Elkészítése: A
mángoldot megmossuk, lecsepegtetjük csíkokra vágjuk, a körte torzsáját
eltávolítjuk, kockára vágjuk, a sonkát szintén kockára vágjuk. A tányér aljára
helyezzük a mángoldot, ráhalmozzuk a körtét és a sonkát, rámorzsoljuk a burduf turót.
A citromlét elkeverjük az olívaolajjal és a finomra aprított bazsalikommal,
tálaláskor a salátára öntjük, a csípőspaprika karikákkal diszítjük. Azonnal
tálaljuk.
2 megjegyzés:
Finom, finom! ;-)
Csipike, bizony :)
Megjegyzés küldése