2016. szeptember 30., péntek

Kelbimbós zúzapörkölt

Egy nagyon finom és olcsó fogást készítettem ma, mindenkinek nagyon ízlett :)


Hozzávalók (4- 5 személy részére): 50  dkg csirkezúza és szív vegyesen, 5 hagyma, 1 paprika, 2 nagy paradicsom, 15 kelbimbó, 1 maréknyi tarhonya, kevés olaj, só, bors, pirospaprika, 1 babérlevél, kis csokor petrezselyemzöld.
Elkészítése: A finomra aprított hagymát és a kockára vágott paprikát üvegesre dinszteljük  az olajon, rászórjuk a pirospaprikát, hozzáadjuk a csíkokra vágott zúzát és szivet, sózzuk, borsozzuk, beletesszük a babérlevelet, felöntjük anyzi vízzel ami ellepi, lassú tüzön puhára pároljuk. Amikor a zúza már majdnem megpuhult hozzáadjuk a félbe vágott kelbimbót, együtt puhára pároljuk, az utolsó öt percben hozzáadjuk a tarhonyát, ha szükséges pótoljuk a vizet, puhára pároljuk. Végül hozzáadjuk a finomra aprított petrezselyemzöldet.

Nincsenek megjegyzések: