Hozzávalók (4- 5 személy részére): 50 dkg csirkezúza és szív vegyesen, 5 hagyma, 1 paprika, 2 nagy paradicsom, 15 kelbimbó, 1 maréknyi tarhonya, kevés olaj, só, bors, pirospaprika, 1 babérlevél, kis csokor petrezselyemzöld.
Elkészítése: A
finomra aprított hagymát és a kockára vágott paprikát üvegesre dinszteljük az olajon, rászórjuk a pirospaprikát, hozzáadjuk
a csíkokra vágott zúzát és szivet, sózzuk, borsozzuk, beletesszük a
babérlevelet, felöntjük anyzi vízzel ami ellepi, lassú tüzön puhára pároljuk.
Amikor a zúza már majdnem megpuhult hozzáadjuk a félbe vágott kelbimbót, együtt
puhára pároljuk, az utolsó öt percben hozzáadjuk a tarhonyát, ha szükséges
pótoljuk a vizet, puhára pároljuk. Végül hozzáadjuk a finomra aprított
petrezselyemzöldet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése