Hozzávalók ( 3 személy részére): 6 nagy krumpli, 15 dkg füstölt hering, 15 dkg gomba, 5 kelbimbó, 1 hagyma, 5 dkg füstölt sajt, kevés olaj, só, bors.
Elkészítése: A finomra aprított hagymát üvegesre dinszteljük
az olajon, hozzáadjuk a négybe vágott kelbimbót, 5 percig együtt pároljuk, majd
hozzáadjuk a felszeletelt gombát is, sózzuk, borsozzuk, együtt megpirítjuk, az
utolsó pár percben hozzáadjuk a kis kockára vágott heringet is.
A krumplit előmelegített sütőben héjában megsütjük, a
tetejét hosszában levágjuk, teáskanállal a közepét kissé kivájjuk, megtöltjük a
heringes töltelékkel, rámorzsoljuk a füstölt sajtot, visszatesszük a sütőbe,
míg a sajt megpirul a tetején.
Megjegyzés: A levágott tetőket és a krumplik kivájt közepét
sózzuk,megszórjuk sajttal, a töltött
krumplik mellé tesszük sülni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése