2016. szeptember 21., szerda

Füstölt heringgel töltött krumpli

Isteni finom lett ez a töltött krumpli is, ilyen esős időben olyan jó begyújtani a sütőt, élvezni a sült krumpli illatát.


Hozzávalók ( 3 személy részére): 6 nagy krumpli, 15 dkg füstölt hering, 15 dkg gomba, 5 kelbimbó, 1 hagyma, 5 dkg füstölt sajt, kevés olaj, só, bors.
Elkészítése: A finomra aprított hagymát üvegesre dinszteljük az olajon, hozzáadjuk a négybe vágott kelbimbót, 5 percig együtt pároljuk, majd hozzáadjuk a felszeletelt gombát is, sózzuk, borsozzuk, együtt megpirítjuk, az utolsó pár percben hozzáadjuk a kis kockára vágott heringet is.
A krumplit előmelegített sütőben héjában megsütjük, a tetejét hosszában levágjuk, teáskanállal a közepét kissé kivájjuk, megtöltjük a heringes töltelékkel, rámorzsoljuk a füstölt sajtot, visszatesszük a sütőbe, míg a sajt megpirul a tetején.

Megjegyzés: A levágott tetőket és a krumplik kivájt közepét sózzuk,megszórjuk sajttal,  a töltött krumplik mellé tesszük sülni.

Nincsenek megjegyzések: