Nagy kedvencünk a zsengés paszuly leves is, most paradicsomosan készült. Hagymával az igazi :)
Hozzávalók (4 - 5 személy részére): 30 dkg zöldbab (karósbab), 1 liter zsengés paszuly, 8 nagyobb paradicsom, 1 hagyma, 1 zöldpaprika, só, 1 csokor zellerzöld. A rántáshoz: kevés olaj, fél evőkanál liszt, 1 dl
tej.
Elkészítése: A zöldbab végeit lecsipkedjük, darabokra tördeljük,
alaposan átmossuk. A hagymát finomra aprítjuk. A paprikát kicsumázzuk,
kettőbe vágjuk. Kb. 2, 5 liter vizet sóval felforralunk, hozzáadjuk a
zöldpaszulyt és a zsengés paszulyt, a hagymát, a paprikát, és puhára főzzük.
Közben a paradicsomot meghámozzuk, kockára vágjuk, és kevés olajon
megpároljuk, míg kezd szétfőni. A megpuhult paszulyhoz hozzáadjuk a
paradicsomot, összeforraljuk. Elkészítjük a rántást: az olajon
rózsaszínre pirítjuk a lisztet, felöntjük egy kevés vízzel és a tejjel,
csomómentesre kavarjuk, a leveshez öntjük. Folyamatosan kavargatva
újraforraljuk. A tetejére szórjuk a fimomra vágott zellerzöldet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése