2016. szeptember 7., szerda

Töltött gomba

Egy régi kedvenc a töltött gomba, mindig azzal készül, ami éppen van itthon :) Imádjuk.


Hozzávalók (4 személy részére): 12 nagy gomba, 1 hagyma, 1 paprika, 1 paradicsom, 10 dkg pikáns szalámi, 5 dkg burduf túró, 5 dkg sajt, só, bors, pirospaprika, kevés olaj, 1 evőkanál vaj.
Elkészítése: A gomba  szárát kitőrjük, finomra aprítjuk. A finomra aprított hagymát és a kis kockára vágott paprikát üvegesre dinszteljük az olajon, hozzáadjuk a gomba szárát, a kis kockára vágott szalámit, sózzuk, borsozzuk, pirospaprikázzuk, együtt pirítjuk kb. 10 percig. Ekkor hozzáadjuk a meghámozott, kockára vágott paradicsomot, 5 percig együtt rotyogtatjuk, majd belekeverjük a burduf túrót.
Minden gombába helyezünk egy kis vajforgácsot, megszórjuk pirospaprikával, megtöltjük a gombás, szalámis töltelékkel, tetejére helyezzük a kockára vágott sajtot, előmelegített sütőben, közepes hőfokon, kb 30 perc alatt megsütjük.

Nincsenek megjegyzések: