2016. szeptember 28., szerda

Brokkolis csirkemáj tésztával

Szüleim veteményesében termett brokkoliból készítettem, nagyon, de nagyon finom lett. :)


Hozzávalók (4 személy részére): 25 dkg csirkemáj, 40 dkg brokkoli, 1 hagyma, 4 cikk fokhagyma, só, bors, 1 evőkanál liszt, kb 4 dl tej, 3 - 4 evőkanál tejföl, kevés olaj, 40 dkg száraztészta. 2 - 3 dl tej a máj áztatásához. 5 dkg sajt a tálaláshoz.
Elkészítése: A májat kb 2 órát a tejben áztatjuk, majd leszűrjük, átmossuk, kockára vágjuk, kevés olajon rózsaszínre pirítjuk. A brokkolit rózsáira szedjük, enyhén sós vízben puhára főzzük, leszűrjük. A finomra aprított hagymát üvegesre dinszteljük az olajon, hozzáadjuk a megpirított májat, a brokkolit, a finomra aprított fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, 7 - 8 percig együtt pirítjuk, megszórjuk a liszttel, felöntjük a tejjel, hozzáadjuk a tejfölt, besűrítjük, ha szükséges még sózzuk, borsozzuk. A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük. A brokkolis májat a tésztával tálaljuk, tálaláskor megszórjuk reszelt sajttal.

1 megjegyzés:

Katalin írta...

Finom lehet, bár én nem szeretem a brokkolit, de sokan igen :-)

Elkészült az első lilakrumplis finomságom, közben Apukám már ki is szedte az összeset, úgyhogy lesz még mit sütnöm, főznöm belőle :-)

http://katalin-konyha.blogspot.hu/2016/09/rantott-padlizsan-hagymas-lilakrumpli.html