2016. szeptember 29., csütörtök

Zakuszka krémesebben

Azért lesz így elkészítve krémesebb, ezáltal kevésbé gyomrot terhelő a zakuszka, mert minden zöldség héját eltávolítjuk belőle. Az állaga így sokkal krémesebb jellegű lesz, mint a hagyományos zakuszkának.


Hozzávalók: 2 kg hagyma, 5 kg piros gogos paprika, 1, 5 kg padlizsán, 1 liter zsengéspaszuly, 1 liter házi paradicsomlé, 1 liter olaj, só, szemesbors, 3 babérlevél, befőzőpor.
Elkészítése: A zakuszka főzéséhez előkészítünk minden hozzávalót. A paprikát megmossuk, kicsumázzuk, négybe vágjuk, kevés vizet töltve rá puhára pároljuk, paradicsompasszírozón többször áthajtjuk, míg csak a héja marad. A paszulyt megfőzzük, hagyjuk kihűlni, majd a paradicsompasszírozón szintén többször áthajtjuk, míg csak a héja marad. A padlizsánt megsütjük, meghámozzuk, hagyjuk kihűlni, majd apróra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, négybe vágjuk, húsdarálón ledaráljuk. A hagymát kb fél liter olajban megdinszteljük, hozzáadjuk az átpasszírozott paprikát, 10 - 15 percig együtt főzzük, beleöntjük a paradicsomlét, hagyjuk újra felfőni. Ezután hozzáadjuk a paszulyt és a padlizsánt, valamint a megmaradt olajat, a babérlevelet, teatojásban a szemesborsot, ha szükséges sózzuk, együtt főzzük tovább amíg az olaj bugyborékolni kezd benne. Ekkor hozzákeverjük a befőzőport, üvegekbe töltjük, lezárjuk, száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.
Hozzávalók: 1 l olaj 2 l tejespaszuly 5 - 5 kg piros gogos paprika 2 kg hagyma 1 l paradicsom 1 - 2 kg padlizsán(vinetta) só szemesbors babérlevél befőzőpor

Today Deal $50 Off : https://goo.gl/efW8Ef
Hozzávalók: 1 l olaj 2 l tejespaszuly 5 - 5 kg piros gogos paprika 2 kg hagyma 1 l paradicsom 1 - 2 kg padlizsán(vinetta) só szemesbors babérlevél befőzőpor

Today Deal $50 Off : https://goo.gl/efW8Ef

Nincsenek megjegyzések: