2016. szeptember 2., péntek

Tengeri gyümölcsös tészta

Ez a tészta istenien sikerült, nagyon, de nagyon ízlett nekünk. A képért elnézést kérek, telefonnal készült :)


Hozzávalók (4 személy részére): 50 dkg vegyes tengeri gyümölcs, 6 - 7 cikk fokhagyma, 10 dkg vaj, csorrintásnyi olaj, 1 evőkanál liszt, 2 dl zsíros tejföl, 2 dl tej, só, bors, kis csokor bazsalikom, 30 dkg zöld színű tészta, citrom a tálaláshoz.
Elkészítése: A kiolvasztott és lecsepegtetett tengeri gyümölcsöket kissé megpirítjuk a felolvasztott vajon és olajon, hozzáadjuk a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, 2 - 4 percet pároljuk, megszórjuk a liszttel, felöntjük a tejjel, hagyjuk felforrni, ha szükséges még sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a tejfölt, folyamatosan kavargatva besűrítjük, végül hozzáadjuk a finomra aprított bazsalikomot. A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük. A tengeri gyümölcsös szószt a tésztával tálaljuk, citromot kínálunk hozzá.

1 megjegyzés:

IsaBella írta...

Tenger gyümölcseit eddig csak egyetlen egyszer próbáltam, unokahúgom tenger gyómölcseis pizzájának egyik szeletét fogyasztottam el. Akkor ízlett, lementem ezt a receptet is, remélem, majd valamikor eljutok egy városi nagyobb üzletbe, ahol lehet ilyesmit vásárolni. :)