2016. szeptember 16., péntek

Zakuszkával töltött krumpli

Egy egyszerű, de mégis különleges töltött krumpli, akár maradék krumpli felhasználására is. :)


Hozzávalók (2 személy részére): 8 közepes krumpli, 8 teáskanál zakuszka, 5 dkg sajt, só, fokhagymás só, kevés olvasztott vaj, kis csokor petrezselyemzöld.
Elkészítése: A krumplit enyhén sós vízben, héjában megfőzzük, hagyjuk kihűlni, meghámozzuk. A krumpli tetejét hosszában levágjuk, teáskanállal lyukat vájunk  közepébe, megkenjük az olvasztott vajjal, sózzuk, megszórjuk fokhagymás sóval, megtöltjük egy teáskanál zakuszkával, befedjük egy kocka sajttal. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon megpirítjuk. Tálaláskor megszórjuk a finomra aprított petrezselyemzölddel.
Megjegyzés: A maradék krumpliból készíthetünk krumplisalátát, krumplis rántottát, vagy meg is süthetjük a töltött krumplikkal együtt.

Nincsenek megjegyzések: