2017. február 7., kedd

Füstölt heringes tojássaláta

Mostanában többször sikerült félárban füstölt halhoz jutni, legtöbbször salátába használom fel, mert így kevesebb halból is kiadós étel készíthető s ráadásul egészségesebb is. Mi nagyon szeretjük.


Hozzávalók (2 személy részére): 15 dkg savanyú káposzta, 1 uborka, 4 tojás, 20 dkg füstölt hering filé, só. Az öntethez: 1, 5 dl kefír, 2 evőkanál olívaolaj, 2 evőkanál citromlé, bors, kis csokor kapor.Elkészítése: A tojásokat keményre főzzük, meghámozzuk, kockára vágjuk. Az uborkát meghámozzuk, felszeleteljük. A savanyú káposzta levét alaposan kiszorítjuk. A hering filét szálasra tépdessük. Az előkészített hozzávalókat sózzuk, egy tálban összeforgatjuk. A kefírt elkavarjuk az olívaolajjal, a citromlével, borssal, finomra aprított kaporral. Tálaláskor az öntetet elkeverjük a salátával.

2 megjegyzés:

Katalin írta...

De jó kis halsaláta, már olyan tavaszias :-)

Patricia Reider írta...

Én épp most fedeztem fel füstölt makrélát jó áron, kipróbálom ezt a salátát :)