Áldott Húsvéti Ünnepeket kívánok mindenkinek!
Nem festettem sok tojást az idén, de amit festettem, azt természetes színezékkel festettem, ahogy az utóbbi években mind. Az idén a hagymahéj került sorra. Hetek óta gyűjtögettem a hagymahéjat, lilahagyma és vöröshagyma héja egyaránt került bele, csodaszép mélybordó tojások születtek belőle.
Hozzávalók: kb jó két maréknyi hagymahéj ( lila- és vöröshagyma héja egyaránt), 1 teáskanál só, 1 teáskanál ecet, 5 fehér héjú tojás, kis darab szalonna.
Elkészítése: A tojásokat pici sóval keményre főzzük. A hagymahéjat kb 1, 5 liter vízbe beáztatjuk, hozzáadjuk a sót, az ecetet, felforraljuk, kb 30 percig főzzük, ekkor beletesszük a tojásokat, úgy, hogy mindenhol fedje, 5 percig lassú tüzön főzzük, majd a tűzről levéve a tojásokat a festékben hagyjuk kihűlni. Akár egy éjszakát is hagyhatjuk ázni a festékben ha a hűtőbe tesszük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése