2021. április 13., kedd

Csirke curry cukorborsóval

Nagyon szeretjük a curryt, itthon is szoktam készíteni egy egyszerűbb változatot, isteni finom, ajánlom mindenkinek kipróbálásra, annál is inkább, mert a hozzávalókat már nálunk is meg lehet vásárolni.

Hozzávalók ( 4 személy részére): 50 dkg csirkemell, 10 dkg cukorborsó, 3 -4 teáskanál currypor, 2 teáskanál friss gyömbér, kis csokor friss koriander, kevés pirospaprika, ízlés szerinti chilipehely, 1 hagyma, 4 cikk fokhagyma, 40 dkg paradicsomkonzerv (hámozott paradicsomból vagy ugyanennyi hámozott friss paradicsom), 40 dkg zsíros kókusztej, só, bors, kevés olaj. A tálaláshoz: 20 dkg jázmin rizs, kis csokor friss koriander.

Elkészítése: A csirkemellet falatnyi kockákra vágjuk, a gyömbért meghámozzuk, lereszeljük, a koriandert finomra aprítjuk. A csirkemellet fehéredésig dinszteljük az olajon, hozzáadjuk a curryport, a pirospaprikát, a chilipelyhet, a koriandert, a gyömbért, sózzuk, borsozzuk, 2 - 3 percig együtt pirítjuk, majd felöntjük 2 - 3 dl vízzel. Amikor a hús félig elkészült hozzáadjuk a kis kockákra vágott paradicsomot is, ha szükséges még fűszerezzük, mérsékelt lángon, fedő alatt addig főzzük míg a szósz egynemű lesz rajta, az utolsó 5 percben hozzáadjuk a feltördelt cukorborsót, végül hozzáadjuk a kókusztejet is, összeforraljuk. A rizst bő, enyhén sós vízben pörgősre főzzük, leszűrjük. A kész csirke curryt a rizzsel tálaljuk, tálaláskor megszórjuk a finomra aprított korianderrel.

Megjegyzés: Naan kenyeret és lime szeleteket is tálalhatunk a curry mellé.

Nincsenek megjegyzések: