2021. március 30., kedd

Tavaszi zöld szendvics

 Egy kis zöld tavaszi kényeztetés reggelire :)

Hozzávalók ( 2 személy részére): 2 szelet barna magos kenyér, 1 avokádó, 6 zöld spárga, 2 tojás, só, bors, chilipehely, 5 dkg vaj.

Elkészítése: Az ujjnyi hosszúságúra tördelt spárgát pici sóval, borssal a felforrósított vajon 2 – 3 perc alatt megpirítjuk. A tojást 6 perc alatt közepesen hígra főzzük. Az avokádót villával kissé pürésítjük. A kenyérszeleteket pirítóban vagy száraz serpenyőben megpirítjuk, elosztjuk rajta az avokádót, a spárgát, a közepére helyezzük a meghámozott hígtojást, megszórjuk kevés sóval, borsal és chilipehellyel. Azonnal fogyasztjuk.




Nincsenek megjegyzések: