2021. április 30., péntek

Cukkinis, darált húsos egytálétel

 Egyszerű, mutatós, finom :)

Hozzávalók ( 4 személy részére): 2 közepes cukkini, 4 közepes krumpli, 4 közepes paradicsom, 60 dkg darált hús ( sertés és marha vegyesen ), 15 dkg sajt, 2 dl tejföl, só, bors, kevés vaj.

Elkészítése:

  1. Egy tűzálló edényt kivajazunk. A krumplit meghámozzuk. A cukkinit, a krumplit, a paradicsomot karikára vágjuk, sózzuk, borsozzuk.

  2. A darált húst sózzuk, borsozzuk, jól összedolgozzuk.

  3. Minden cukkini karikára ráhelyezünk egy diónyi nagyságú darált húst, ellapítjuk kissé, hozzáteszünk egy karika krumplit majd paradicsomot, a tűzálló tálba helyezzük, addig folytatjuk, míg az alapanyagok elfogynak.

  4. Amikor elkészültünk a tejfölt eloszlatjuk a tetején, 180 fokra előmelegített sütőben, közepes hőfokon, kb 1 óra alatt készre sütjük. Az utolsó 5 percben rászórjuk a reszelt sajtot, visszatesszük a sütőbe amíg a sajt ráolvad.

Megjegyzés: Ha a teteje túlságosan sülne takarjuk le egy alufóliával. Kisebb tűzálló edényben készíteni praktikusabb, mert szépen megállnak egymás mellett a zöldségek, nem dülöngélnek, mutatósabb lesz az étel, sajnos nekem csak nagyobb tűzálló edényem volt.


Nincsenek megjegyzések: