2021. április 9., péntek

Marinált fürjtojás spanyol módra

Mi nagyon szeretjük a tojást, a fürjtojást is, s a spanyol konyhát is :) Szóval ez a marinált fűrjtojás perfekt választás számunkra :)

Hozzávalók ( 2 személy részére) 10 fürjtojás, fél lilahagyma, 1 nagy piros paprika, 2 teáskanál kapribogyó, 5 zöld mag nélküli olajbogyó, kis csokor friss kapor,  só, bors, kb 1, 5 dl olaj ( napraforgó- és olívaolaj vegyesen), 2 teáskanál ecet. 

Elkészítése: A tojásokat keményre főzzük, meghámozzuk.  A piros paprikát a sütőben grill fokozaton megsütjük, picit megszórjuk sóval, letakarjuk egy tiszta konyharuhával, pár percet állni hagyjuk, utána könnyen le tudjuk hámozni, eltávolítjuk a torzsáját, apró kockákra vágjuk. A hagymát és a kaprot finomra aprítjuk, az olajbogyókat felkarikázzuk. Az előkészített hozzávalókat a tojás kivételével összekeverjük az olajjal, majd a tojással együtt egy tiszta befőttes üvegbe rétegezzük, min. egy éjszakát a hűtőben pihentetjük, de a hűtőben tartva egy hétig is eláll.

Megjegyzés: Tunkolhatjuk kenyérrel, pirított bagettel, tehetjük szendvicsre is.