Puliszkapizzát gyakran készítek maradék puliszkából, mikor mi van a hűtőben, az kerül rá feltétként. Ez a változat húsvét után készült, így füstölt sonka, fürjtojás, a nagypénteki tört paszuly mellé készült dinsztelt hagyma maradéka került rá.
Hozzávalók ( 2 személy részére): 4 nagyobb szelet maradék puliszka, 4 evőkanál sűrű paradicsompüré vagy ketchup, 4 evőkanál dinsztelt hagyma, 2 teáskanál fekete fokhagyma püré, 1 nagy szelet sült/főtt füstölt sonka, 5 dkg füstölt sajt, 4 fürtojás, só, bors, kevés vaj.
Elkészítése: A sonkát szálasra szeleteljük, a sajtot lereszeljük. A puliszka szeleteket megkenjük a vajjal, sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, 180 fokra előmelegített sütőben kb 5 perc alatt átmelegjtjük. Kivesszük a sütőből megkenjük a paradicsompürével, a dinsztelt hagymával, fokhagyma pürével, rászórjuk a sonkát, ráütjük a fürjtojást, visszatesszük a sütőbe amíg a tojás megsül, ekkor rászórjuk a reszelt sajtot s visszatesszük amíg a sajt ráolvad. Azonnal tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése