2021. április 12., hétfő

Füstölt császárhús petrezselyemmártással

Egyszerű és nagyszerű fogás hétköznapokra :)

Hozzávalók ( 2 személy részére): kb.50 dkg füstölt császárhús, 3 cikk fokhagyma, só, bors, kevés olaj. A petrzselyemmártáshoz: egy jó nagy csokor petrezselyemzöld, 5 dkg vaj, 4 dl tej, 1 dl tejöl, 3 - 4 cikk fokhagyma, 1, 5 evőkanál liszt, só, bors. 

Elkészítése: A császárhúst felszeleteljük, borsozzuk, ha szükséges sózzuk, a felforrósított olajon fehéredésig pirítjuk, hozzáadjuk a finomra aprított fokhagymát, felöntjük annyi vízzel ami éppen csak ellepi, fedő alatt, mérsékelt lángon puhára pároljuk, majd zsírjára sütjük. A petrezselyemzöldet megmossuk, lecsepegtetjük, vastag szárait eltávolítjuk, finomra aprítjuk. A liszet zsemleszínűre pirítjuk a vajon, hozzáadjuk a petrezselyemzöldet, felöntjük a tejjel, sózzuk, borsozzuk, felforraljuk, besűrítjük, végül hozzáadjuk a tejfölt és újraforraljuk. A kész császárhúst a petrezselyemmártással tálaljuk, adhatunk mellé krumplipürét vagy főtt rizst vagy akár tészát is.

Nincsenek megjegyzések: