Nyárias, hús nélküli bableves, erre az őszies, szeles napra :) Nagyon finom :)
Hozzávalók ( 5 – 6 személy részére): kb 25 dkg bab ( fehér és gránát vegyesen), 4 sárgarépa, 1 kisebb petrezselyemgyökér, 1 kis darab zeller, 1 halványító zellerszál, 1 paprika, 1 paradicsom, 1 hagyma, fél cukkini, fél brokkoli, só, bors, kis csokor kapor, 2 evőkanál ecet. A rántáshoz: kevés olaj, 2 evőkanál liszt, 2 dl tej.
Elkészítése: A babot előző este beáztatjuk. A paszulyt kb 2, 5 liter vízben főni tesszük, hozzáadjuk a finomra aprított hagymát. A sárgarépát, a petrezselyemgyökeret, a zellert kis kockákra vágjuk, kevés olajon megdinszteljük. Amikor a bab félig megfőtt hozzáadjuk a megdinsztelt leveszöldséget, a meghámozott,kockára vágott paradicsomot, a felszeletelt zellerszárat, a csíkokra vágott paprikát, sózzuk, borsozzuk, együtt készre főzzük. Az utolsó 5 percben hozzáadjuk a rózsáira szedett brokkolit, a kockára vágott cukkinit. Közben elkészítjük a rántást, a lisztet rózsaszínre pirítjuk az olajon, felöntjük 1 dl vízzel, 2 dl tejjel, hőkiegyenlítéssel a leveshez adjuk, összeforraljuk, végül az ecettel savanyítjuk, megszórjuk a finomra aprított kaporral.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése