Hozzávalók( kb 8 – 10 palacsintához): 25 dkg liszt, 2 teáskanál sütőpor, csipetnyi só, 6 dkg cukor, 2 tojás, 2, 5 dl tej. A sütéshez olaj. A tálaláshoz személyenként 2 szelet bacon, ízlés szerinti juharszirup.
Elkészítése:
A lisztet elkeverjük a sütőporral és a sóval. A tojást simára
keverjük a cukorral. A tojásos masszához adjuk a sütőporos
lisztet, majd habverővel kavargatva folyamatosan hozzáadjuk a
tejet, míg megfelelő állagú palacsitatésztát kapunk.
A
serpenyőt felforrósítjuk, minden palacsinta sütése előtt picit
meglocsoljuk olajjal, egy fél merengető kanálnyi palacsintatésztát
a serpenyőbe csurgatunk, hagyjuk elterülni, majd mindkét oldalán
megpirítjuk.
A
bacont tepsibe helyezzük, 200 fokra
előmelegített sütőben megpirítjuk. A kész palacsintát baconnal
és juharsziruppal tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése