2020. április 3., péntek

Skót palacsinta

A skót palacsinta ezen hússal fogasztott változata lehet kissé idegenül hangzik számunkra, de érdemes egyszer megpróbálni, itt közkedvelt reggelinek számít.


Hozzávalók( kb 8 – 10 palacsintához): 25 dkg liszt, 2 teáskanál sütőpor, csipetnyi só, 6 dkg cukor, 2 tojás, 2, 5 dl tej. A sütéshez olaj. A tálaláshoz személyenként 2 szelet bacon, ízlés szerinti juharszirup.
Elkészítése: A lisztet elkeverjük a sütőporral és a sóval. A tojást simára keverjük a cukorral. A tojásos masszához adjuk a sütőporos lisztet, majd habverővel kavargatva folyamatosan hozzáadjuk a tejet, míg megfelelő állagú palacsitatésztát kapunk.
A serpenyőt felforrósítjuk, minden palacsinta sütése előtt picit meglocsoljuk olajjal, egy fél merengető kanálnyi palacsintatésztát a serpenyőbe csurgatunk, hagyjuk elterülni, majd mindkét oldalán megpirítjuk.
A bacont tepsibe helyezzük, 200 fokra előmelegített sütőben megpirítjuk. A kész palacsintát baconnal és juharsziruppal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: