2020. április 10., péntek

Karfiolos, zöldborsós tésztafelfújt

Egyszerű és nagyszerű tésztás étel :)


Hozzávalók ( 4 személy részére): 30 dkg makaróni, 1 kisebb fej karfiol, 15 dkg zöldborsó, 4 tojás, 4 evőkanál tejföl, só, bors, kevés olaj, friss kapor, 10 dkg sajt.
Elkészítése: A makarónit enyhén sós vízben megfőzzük, leszűrjük, hagyjuk kihűlni. A karfiolt rózsáira szedjük, sózzuk, borsozzuk, összeforgatjuk kevés olívaolajjal, sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, 200 fokra előmelegített sütőben kb 20 perc alatt megsütjük.
A tojásokat sózzuk, borsozzuk, a tejföllel együtt habosra verjük. A makarónit összeforgatjuk a zöldborsóval, a sült karfiollal, a finomra aprított kaporral, hozzáöntjük a tojásos masszát, jól összekavarjuk, sütőpapírral bélelt hőálló edénybe öntjük, a tetejére szórjuk a reszelt sajtot, 200 fokra előmelegített sütőben kb 30 perc alatt készre sütjük.

Nincsenek megjegyzések: