2020. április 28., kedd

" Black pudding " torony vagyis Véreshurka torony

Igazából érdekességként írom le ezt a receptet, tudom nem sokan fogják kipróbálni otthon, de nagyon finom. Az angolok és skótok black puddingja nagyon hasonló a mi véres hurkánkhoz, szintén disznó vérből és húsból készül, csak rizs helyett zabpehely, árpapehely kerül bele, majorannával, kakukkfűvel fűszerezik.
Természetesen napjainkban legtöbben az üzletből vásárolják itt Skóciában, műanyag bélbe töltve, hiszen az angol és skót reggeli része megsütve. De más ételeket, fogásokat is készítenek belőle. Az alábbi ételt skót kolleganőmtől tanultam. Télen, disznóvágás idején akár otthon is kipróbálható véreshurkából.


Hozzávalók ( 1 személy részére): 2 szelet black pudding ( véres hurka), 2 szelet vékonyra vágott bacon, 1 gomba, 1 tojás, 5 - 6 koktélparadicsom, kevés olaj, só, bors. Rukkola a tálaláshoz.
Elkészítése: A karikára vágott black puddingot és a bacont 200 fokra előmelegített sütőben 5 - 6 perc alatt megpirítjuk. A gombát és a koktélparadicsomot egy serpenyőben kevés olajon megpirítjuk. A tojásból buggyatott tojást főzünk.
Egy tányért megszórunk kevés rukkolával, a fotón láthatóan egymásra rétegezzük a black puddingot, a bacont, a gombát, és megkoronázzuk a buggyantott tojással, köréje helyezzük a megpirított koktélparadicsomokat.

Megjegyzés: Kenyeret is adunk mellé.

Nincsenek megjegyzések: