2020. április 5., vasárnap

Édesburgonyás, zabpelyhes palacsinta

Reggelire kiváló finomság, tele rostokkal :)


Hozzávalók: 25 dkg zabpehely, 2 teáskanál fahéj, 2 teáskanál sütőpor, 15 dkg főtt édesburgonya, 1 tojás, 2 evőkanál olaj, 2 evőkanál juharszirup vagy méz, csipetnyi só, 3 - 4 dl tej. Kevés olaj a sütéshez, juharszirup, méz vagy gyümölcsdzsem a tálaláshoz.
Elkészítése: A zabpelyhet késes aprítóba öntjük, liszt állagúra aprítjuk, hozzáadjuk a fahéjt, a sütőport, a sót, egyet forgatunk rajta, majd hozzáadjuk a főtt édesburgonyát, a tojást, az olajat, juharszirupot vagy mézet, a tejet, és mindezt vastag palacsintatészta állagúra kavarjuk. 5 percig pihentetjük, ha túl bevastagodna még kevés tejjel higítjuk.
Felforrósított tapadásmentes serpenyőben kevés olajon, egy merengető kanállal adagolva, tenyérnyi méretű palacsintákat sütünk belőle.
Izlés szerint juharsziruppal, mézzel, dzsemmel vagy akár friss gyümölcsökkel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: