Ez a tojáskrém nagyon egyszerű, szarvasgomba nélkül is nagyon finom, de az adja a többletet hozzá :)
Szarvasgomba olajat sok nagzobb üzletben vásárolhatunk már, de akár olajban eltett szarvasgombát vagy szarvasgomba őrleményt is üvegen, lehet, hogy egy kicsit drágább, mint egy hétköznapi alapanyag, de nagyon kevés kell belőle egy ételhez, hűtőben mindenik sokáig eláll. Ezt a receptet Hollandiában tanultam :) Sima változatát az angolok is nagyon szeretik :)
Hozzávalók (6 személy részére): 6 keményre főzött tojás, 1 - 2 cseppnyi szarvasgomba olaj, só. A majonézhez: 1 tojássárgája, 1 teáskanál mustár, kb 2, 5 dl olaj, 1 - 2 evőkanál tejföl. A tálaláshoz: Izlés szerinti zöldségek, saláták, csírák, kenyér.
Elkészítése: A főtt tojásokat nagylyukú reszelőn lereszeljük. A tojássárgából, mustárból az olajjal kemény majonézt kavarunk, végül ízlés szerint szarvasgomba olajjal ízesítjük. A lereszelt tojást elkeverjük a szarvasgombás majonézzel, ha szükséges kevés tejföllel lazítjuk.
Megjegyzés: Friss vagy pirított kenyérrel, ízlés szerinti zöldségekkel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése