2020. április 9., csütörtök

Gombás minestrone

Van már a blogomon minestrone recept, de annyira sokszínűen el lehet készíteni, s annyira szeretjük, hogy mindig készül egy egy újabb változat belőle. Most éppen gombával.


Hozzávalók (4 – 5 személy részére): 1 hagyma, 1 póréhagyma, 30 dkg káposzta, 4 közepes sárgarépa, 1 szárzeller, 4 közepes krumpli, 1 liter paradicsomlé vagy 40 dkg paradicsomszósz, 1 kis cukkini, 15 dkg gomba, 10 dkg spagetti, kis csokor baszalikom – és petrezselyemzöld, kevés olívaolaj, reszelt parmezán a tálaláshoz.
Elkészítése: A gombát felszeleteljük, kevés olívaolajon megpirítjuk. A spagettit kissé megtördeljük, enyhén sós vízben kifőzzük, leöblítjük, hagyjuk kihűlni. A kockára vágott sárgarépát kissé megdinszteljük az olajon, felöntjük kb 2 liter vízzel, hagyjuk felfőni, sózzuk, hozzáadjuk a felszeletelt káposztát, az egyben hagyott hagymát (ezt tálalás előtt eltávolítjuk a levesből)együtt főzzük tovább. Amikor a káposzta és a sárgarépa puhulni kezd hozzáadjuk a krumplit, a szárzellert, a felkarikázott póréhagymát és cukkinit, a megpirított gombát, puhára főzzük. Amikor minden zöldség megpuhult a levesben, hozzáadjuk a paradicsomlét vagy paradicsomszószt, ízlés szerint savanyítva, a kifőzött spagettit, újraforraljuk, megszórjuk a finomra aprított bazsalikom – és petrezselyemzölddel.

Megjegyzés: Reszelt parmezánnal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: