Hozzávalók
(4 – 5 személy részére): 1 hagyma, 1 póréhagyma, 30 dkg
káposzta, 4 közepes sárgarépa, 1 szárzeller, 4 közepes krumpli,
1 liter paradicsomlé vagy 40 dkg paradicsomszósz, 1 kis cukkini, 15
dkg gomba, 10 dkg spagetti, kis csokor baszalikom – és
petrezselyemzöld, kevés olívaolaj, reszelt parmezán a tálaláshoz.
Elkészítése:
A gombát felszeleteljük, kevés olívaolajon megpirítjuk. A
spagettit kissé megtördeljük, enyhén sós vízben kifőzzük,
leöblítjük, hagyjuk kihűlni. A kockára vágott sárgarépát
kissé megdinszteljük az olajon, felöntjük kb 2 liter vízzel,
hagyjuk felfőni, sózzuk, hozzáadjuk a felszeletelt káposztát, az
egyben hagyott hagymát (ezt tálalás előtt eltávolítjuk a
levesből)együtt főzzük tovább. Amikor a káposzta és a
sárgarépa puhulni kezd hozzáadjuk a krumplit, a szárzellert, a
felkarikázott póréhagymát és cukkinit, a megpirított gombát,
puhára főzzük. Amikor minden zöldség megpuhult a levesben,
hozzáadjuk a paradicsomlét vagy paradicsomszószt, ízlés szerint
savanyítva, a kifőzött spagettit, újraforraljuk, megszórjuk a
finomra aprított bazsalikom – és petrezselyemzölddel.
Megjegyzés:
Reszelt parmezánnal tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése