2020. április 26., vasárnap

Ananászos, krémsajtos répatorta tekercs

Isteni finom répatorta tekercs, a Párom szülinapjára készítettem, nagy sikere volt :)


Hozzávalók (34* 23 cm - es tepsihez):15 dkg liszt, 15 dkg cukor, 3 tojás, 2 evőkanál olaj, 2 sárgarépa, 1 vaníliarúd kikapart magjai, 1 teáskanál sütőpor, fél teáskanál só, 1 teáskanál lereszelt gyömbér, 2 teáskanál fahéj, porcukor a feltekeréshez. A krémhez: 1 dl tejszín, 25 dkg, krémsajt, 2 evőkanál cukor, 10 dkg ananász befőtt.
Elkészítése: A sárgarépát meghámozzuk, apró lyukú reszelőn lereszeljük. A tojásokat habosra kavarjuk a cukorral, a vaníliával, a gyömbérrel, a sóval, az olajjal. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a fahéjjal és a nedves részhez kavarjuk, végül hozzáadjuk a sárgarépát is.Sütőpapírral bélelt tepsiben, 10 - 11 perc alatt megsütjük. Egy porcukorral megszórt tiszta konyhai törlőre borítjuk, a sütőpapírt óvatosan lehúzzuk róla, a törlő segítségével feltekerjük, így hagyjuk kihűlni. A tejszínt a cukorral felverjük, habverővel hozzáforgatjuk a krémsajtot is. Az ananászt apró kockákra vágjuk.
Óvatosan kibontjuk a tésztát, megkenjük a krém háromnegyedével, megszórjuk az ananásszal és visszatekerjük. A megmaradt krémmel kívül is megkenjük a répatortát, ananász szeletekkel diszíthetjük. Néhány órát, vagy egy éjszakát a hűtőben pihentetjük.

Nincsenek megjegyzések: