Hozzávalók
( 3 – 4 személy részére): 2 nyúlcomb, 60
dkg
krumpli, 2 hagyma, 10
dkg
szalonna, 20
dkg júhtúró,
só, bors, petrezselyemzöld, olaj.
Elkészítése:
A nyúlcombot kicsontozzuk, kis kockákra vágjuk. A finomra aprított
hagymát üvegesre dinszteljük az olajon, hozzáadjuk a nyúlhúst,
felöntjük annyi vízzel ami majdnem ellepi, puhára pároljuk, ha
szükséges még a vizet pótoljuk, majd zsírjára sütjük.
A
krumplit héjában megfőzzük, hagyjuk kihűlni, meghámozzuk,
kockára vágjuk. A szalonnát kakastaréj formára szeleteljük,
kiolvasztjuk.
A
krumplit összeforgatjuk a nyúlhússal, a szalonnával, az
elmorzsolt túróval, a finomra aprított petrezselyemzölddel,
tűzálló tálba tesszük, előmelegített sütőben kb. 20
perc
alatt megpirítjuk.
Megjegyzés:
Maradék nyúlsültből talán még finomabb lesz.
1 megjegyzés:
Köszönöm a receptet! nagyon finom lett!
Megjegyzés küldése