Hozzávalók
(2 személy részére): 40 dkg
csirkemell, 20
koktélparadicsom,
15 dkg mini mozzarella golyó, 10
dkg tortellini, 15
mag nélküli fekete olívabogyó, 3
cikk fokhagyma, szárított oregánó, bazsalikom, só, bors, kis
csokor friss bazsalikom, kevés
olaj.
Elkészítése:
A tortellinit enyhén sós vízben megfőzzük, félretesszük. A
csirkemmellet hosszában éles késsel kinyítjuk, majd fél
tenyérnyi szeletekre vágjuk. A csirkemmellett fehéredésig
pirítjuk az olajon, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a fűszerekkel,
ha szükséges pici vizet töltünk rá, puhára pároljuk, majd
zsírjára sütjük. Hozzáadjuk a félbe vágott
koktélparadicsomokat, a finomra apított fokhagymát, a tortellinit,
a karikára vágott olívabogyót, összepirítjuk, míg a paradicsom
kissé összeesik. Végül hozzáadjuk a mozzarellát, hagyjuk
megolvadni kissé, friss bazsalikommal megszórva tálaljuk.
Megjegyzés:
ha nem találunk mini mozzarella golyókat, nagyobb darab mozzarellát
felszeletelve adjuk hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése