Az
alábbi sütemény előnye, hogy nagyon rövid idő alatt
elkészíthető, évszakok szerint bármilyen idénygyümölccsel
elkészíthető, szőlővel is tökéletes. A mandulaliszt és a
szőlő különlegessé teszi ezt az egyszerű süteményt.
Hozzávalók
(egy kisebb kalácsformához):
10 dkg mandulaliszt, 10 dkg liszt, 1, 5 teáskanál sütőpor, 2
tojás, 1, 3 dl zsíros tej, 12 dkg nyírfacukor, 80 ml olaj, 1 nagy
gerezd kék szőlő, csipetnyi só.
Elkészítése:
-
Kimérjük a liszteket.
-
A mandulalisztet elkeverjük a liszttel és a sütőporral.
-
A tojást simára kavarjuk nyírfacukorral.
-
Ezután hozzákavarjuk a tejet, az olajat, a sót.
-
Végül hozzáadjuk a száraz részt, míg egynemű masszát kapunk.
-
A masszát a sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, a tetejére szórjuk a leszemelt szőlőt, 180 fokra előmelegített sütőben kb 30 perc alatt megsütjük.
Megjegyzés:
Ne ijedjünk meg, ha apró szemű szőlőt használunk, lesűlyed az
aljára.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése