Hozzávalók
( 4 személy részére): 25 dkg fehérbab, 1 hagyma, 15 dkg
csemegekukorica, 1 dl quinoa, 1, 5 dl natúr joghurt, só, bors, kis
csokor friss kapor.
Elkészítése:
A babot 1 éjszakára beáztatjuk, másnap a vizet lecseréljük
róla, kb 1, 5 l vízben főni tesszük, hozzáadjuk a finomra
aprított hagymát, alacsony lángon puhára főzzük, ha szükséges
még a vizet pótoljuk. Amikor megfőtt a bab felét kevés levessel
külön vesszük, botmixerrel pürésítjük. A megmaradt leveshez
hozzáadjuk a jól
átmosott quinoat,
sózzuk, borsozzuk, együtt puhára főzzük. Amikor a quinoa megfőtt
hozzáadjuk a csemegekukoricát, a pürésített babot,
összeforraljuk, hőkiegyenlítéssel hozzáadjuk a joghurtot, végül
megszórjuk a finomra aprított kaporral.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése