Hozzávalók
(4 – 5 személy részére): 8 krumpli, 4 sárgarépa, 40
dkg
csirkemell, 1 hagyma, 10
dkg hajdina, só, kis csokor petrezselyemzöld, kevés olaj.
Elkészítése:
A hajdinát annyi vízben ami jól ellepi kevés sóval puhára
pároljuk. A sárgarépát apró lyukú reszelőn lereszeljük, kevés
olajon megdinszteljük. A csirkemellet falatnyi kockákra vágjuk, kb
2 liter vízben főni tesszük, amikor felfőtt hozzáadjuk a
megdinsztelt sárgarépát, a hagymát, sózzuk, puhára pároljuk.
Amikor a hús már majdnem puha hozzáadjuk a kockára vágott
krumplit, együtt készre főzzük. Végül hozzáadjuk a hajdinát,
összeforraljuk, finomra aprított petrezselyemzölddel megszórva
tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése