2018. szeptember 22., szombat

Krumplileves hajdinával

Különleges, egészséges, melengető leves hajdinával :)


Hozzávalók (4 – 5 személy részére): 8 krumpli, 4 sárgarépa, 40 dkg csirkemell, 1 hagyma, 10 dkg hajdina, só, kis csokor petrezselyemzöld, kevés olaj.
Elkészítése: A hajdinát annyi vízben ami jól ellepi kevés sóval puhára pároljuk. A sárgarépát apró lyukú reszelőn lereszeljük, kevés olajon megdinszteljük. A csirkemellet falatnyi kockákra vágjuk, kb 2 liter vízben főni tesszük, amikor felfőtt hozzáadjuk a megdinsztelt sárgarépát, a hagymát, sózzuk, puhára pároljuk. Amikor a hús már majdnem puha hozzáadjuk a kockára vágott krumplit, együtt készre főzzük. Végül hozzáadjuk a hajdinát, összeforraljuk, finomra aprított petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk.




Nincsenek megjegyzések: