2018. szeptember 4., kedd

Olaszos sült krumpli

Finom és egyszerű :)


Hozzávalók ( 2 – 3 személy részére): 1 kg apró krumpli (ha lehetséges újkrumpli), 25 dkg koktélparadicsom, 20 dkg mozzarella, só, bors, szárított bazsalikom, oregánó, 4 cikk fokhagyma, olívaolaj, kis csokor zellerlevél.
Elkészítése: A krumplit alaposan megmossuk (ha nem újkrumpli akkor meghámozzuk), kockára vágjuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a szárított fűszerekkel, meglocsoljuk az olívaolajjal, alaposan összeforgatjuk, tűzálló tálba helyezzük, 200 fokra előmelegített sütőben 20 -25 perc alatt pirosra sütjük, hozzáadjuk a félbe vágott koktélparadicsomot, a mozzarellát, 10 perc alatt készre sütjük, míg a koktélparadicsomok is kissé megpirulnak. Finomra aprított zellerlevéllel megszórva tálaljuk.

Megjegyzés: Sült húsok mellé is kiváló köret, de önmagában is kiváló vacsora.


Nincsenek megjegyzések: