Hozzávalók ( 2 – 3 személy részére): 1 kg apró krumpli (ha lehetséges újkrumpli), 25 dkg koktélparadicsom, 20 dkg mozzarella, só, bors, szárított bazsalikom, oregánó, 4 cikk fokhagyma, olívaolaj, kis csokor zellerlevél.
Elkészítése:
A krumplit alaposan megmossuk (ha nem újkrumpli akkor meghámozzuk),
kockára vágjuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a szárított
fűszerekkel, meglocsoljuk az olívaolajjal, alaposan összeforgatjuk,
tűzálló tálba helyezzük, 200 fokra
előmelegített sütőben 20
-25 perc alatt pirosra sütjük,
hozzáadjuk a félbe vágott koktélparadicsomot, a mozzarellát, 10
perc alatt készre sütjük, míg a
koktélparadicsomok is kissé megpirulnak. Finomra aprított
zellerlevéllel megszórva tálaljuk.
Megjegyzés: Sült húsok mellé
is kiváló köret, de önmagában is kiváló vacsora.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése