Bár
a nyúlhús nagyon megosztó étel, de ha van lehetőségünk
hozzájutni, érdemes kisérletezni vele, mert nagyon egészséges,
sovány, és nagyon finom. Hagyományos ételeinkkel variálva, lehet
még az is megkóstolja, aki eddig idegenkedett tőle.
Hozzávalók
( 4 személy részére ): 4 nyúlcomb, 6 hagyma, 5 paprika, 6
paradicsom, só, bors, kevés olaj, 15 dkg rizs. 1 befőttes üveg
télire eltett gomba, kis csokor petrezselyemzöld.
Elkészítése:
A nyúlcombokat sózzuk, borsozzuk, az olajon fehéredésig pirítjuk,
felöntjük annyi vízzel ami jól ellepi, fedő alatt puhára
pároljuk, ha szükséges még pótoljuk a vizet, majd zsírjára
sütjük.
A
finomra aprított hagymát és a kis kockákra vágott paprikát
üvegesre dinszteljük, hozzáadjuk a kész nyúlhúst, a rizst,
felöntjük annyi vízzel ami ellepi, hozzáadjuk a meghámozott
kockára vágott paradicsomot, puhára pároljuk, míg a rizs
felveszi az összes vizet, hozzáadjuk a gombát, összebuzzintjuk,
petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk.
Megjegyzés:
Friss paradicsom helyett paradicsomlével is készíthetjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése