Hozzávalók(4
személy részére ): 1 közepes nyúl, 2 hagyma, 2 zöld paprika,
só, bors, kis csokor friss tárkony, 3 evőkanál liszt, 5 dl tej,
kevés olaj, kis kocka vaj. A tálaláshoz: 20 dkg
tészta.
Elkészítés:
A felszeletelt húst átmossuk, leszárítjuk, a forró olajon
fehéredésig pirítjuk, majd sózzuk, borsozzuk, felöntjük annyi
vízzel ami majdnem ellepi, hozzáadjuk a kettőbe hasított hagymát,
kicsumázott paprikát. Fedő alatt puhára pároljuk, majd zsírjára
sütjük. A húst, a hagymát és a paprikát eltávolítjuk az
olajból, beletesszük az apróra vágott tárkonyt, éppen egyet
kavarunk rajta, hozzáadjuk a lisztet, amit kissé rózsaszínre
pirítunk, majd felöntjük a tejjel, folyamatos kavargatás mellett
felforraljuk, sózzuk, borsozzuk, visszatesszük a húst, néhány
percig együtt rotyogtatjuk, belekavarjuk a vajkockát is.
A
kifőzött tésztával tálaljuk.
Megjegyzés:
Friss tárkony helyett ecetben, sóban eltett tárkonnyal is
készíthetjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése