2018. szeptember 23., vasárnap

Nyúl tárkonyos mártásban

Ez nagyon, de nagyon finom :)


Hozzávalók(4 személy részére ): 1 közepes nyúl, 2 hagyma, 2 zöld paprika, só, bors, kis csokor friss tárkony, 3 evőkanál liszt, 5 dl tej, kevés olaj, kis kocka vaj. A tálaláshoz: 20 dkg tészta.
Elkészítés: A felszeletelt húst átmossuk, leszárítjuk, a forró olajon fehéredésig pirítjuk, majd sózzuk, borsozzuk, felöntjük annyi vízzel ami majdnem ellepi, hozzáadjuk a kettőbe hasított hagymát, kicsumázott paprikát. Fedő alatt puhára pároljuk, majd zsírjára sütjük. A húst, a hagymát és a paprikát eltávolítjuk az olajból, beletesszük az apróra vágott tárkonyt, éppen egyet kavarunk rajta, hozzáadjuk a lisztet, amit kissé rózsaszínre pirítunk, majd felöntjük a tejjel, folyamatos kavargatás mellett felforraljuk, sózzuk, borsozzuk, visszatesszük a húst, néhány percig együtt rotyogtatjuk, belekavarjuk a vajkockát is.
A kifőzött tésztával tálaljuk.

Megjegyzés: Friss tárkony helyett ecetben, sóban eltett tárkonnyal is készíthetjük.

Nincsenek megjegyzések: