2018. szeptember 14., péntek

Nyúlhúsos, krumplis egytál

És ismét nyúlas :) Akár maradékból :)



Hozzávalók ( 3 – 4 személy részére): 2 nyúlcomb, 60 dkg krumpli, 2 hagyma, 10 dkg szalonna, 20 dkg júhtúró, só, bors, petrezselyemzöld, olaj.
Elkészítése: A nyúlcombot kicsontozzuk, kis kockákra vágjuk. A finomra aprított hagymát üvegesre dinszteljük az olajon, hozzáadjuk a nyúlhúst, felöntjük annyi vízzel ami majdnem ellepi, puhára pároljuk, ha szükséges még a vizet pótoljuk, majd zsírjára sütjük.
A krumplit héjában megfőzzük, hagyjuk kihűlni, meghámozzuk, kockára vágjuk. A szalonnát kakastaréj formára szeleteljük, kiolvasztjuk.
A krumplit összeforgatjuk a nyúlhússal, a szalonnával, az elmorzsolt túróval, a finomra aprított petrezselyemzölddel, tűzálló tálba tesszük, előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megpirítjuk.

Megjegyzés: Maradék nyúlsültből talán még finomabb lesz.

1 megjegyzés:

Renáta írta...

Köszönöm a receptet! nagyon finom lett!