Itt a szüret ideje és a finom
édes szőlővel különlegessé tehetünk egy hétköznapibb fogást
is, mint pl az alábbi grízpudingot. A szőlőszósszal mutatóssá
és különlegessé válik a grízpuding, desszertként is tökéletes.
Hozzávalók
(6 személy részére): 8 dl tej, 2 borospohár gríz, 5 evőkanál
nyírfacukor,
pici só, 2 evőkanál kakaó. A
szószhoz: 50 dkg
kék szőlő, 3 evőkanál nyírfacukor, 3 evőkanál vaníliás
puding.
Elkészítése: A
tejet felforraljuk, hozzáadjuk a nyírfacukrot, a sót, a grizet,
folyamatosan kavargatva besűrítjük. A kész masszát kétfelé
osztjuk, felébe belekavarjuk a kakaót. A kétféle masszát kis
tálkákba kanalazzuk.
A szőlőt leszemeljük, kb 2 dl
vizet adva hozzá kissé megrotyogtatjuk, majd átpaszírozzuk. Az
átpaszírozott szőlőléhez hozzáadjuk a nyírfacukrot, és
hozzáadjuk a kevés vízzel elkevert pudingot, besűrítjük, a
tálkákba kanalazott grízpudingra öntjük. Szőlőszemekkel
diszítve tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése