Hozzávalók
(egy kisebb kalácsformához):
10 dkg mandulaliszt, 10 dkg liszt, 1, 5 teáskanál sütőpor, 2
tojás, 1, 3 dl natúr joghurt, 12 dkg barna cukor, 80 ml
kókuszolaj, 8 füge, csipetnyi só.
Elkészítése:
A mandulalisztet elkeverjük a liszttel és a sütőporral. A tojást
simára kavarjuk a barna cukorral, hozzákavarjuk a joghurtot, majd a
felolvasztott és hűlni hagyott kókuszolajat, a sót, végül
hozzáadjuk a száraz részt, míg egynemű masszát kapunk. A
masszát a sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, a tetejére
helyezzük a félbe vágott fügéket, kissé belenyomogatjuk a
masszába, 180 fokra
előmelegített sütőben kb 30 perc
alatt megsütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése