2018. május 29., kedd

Sült spárga koktélparadicsomos csirkemájjal

Igyekszem nagyo, nagyon kihasználni a spárgaszezont :) Most fehér spárga volt terítéken :)


Hozzávalók ( 2 személy részére): 50 dkg fehér spárga, só, bors, petrezselyemzöld, 5 dkg reszelt sajt, 40 dkg csirkemáj, 15 koktélparadicsom, kis darab póréhagyma, só, bors, 3 cikk fokhagyma, kevés olaj.
Elkészítése: A megtiszított csirkemájat fehéredésig pirítjuk az olajon, borsozzuk, felöntjük kb 1, 5 dl vízzel, puhára pároljuk, ha szükséges a vizet pótoljuk közben, zsírjára pirítjuk, hozzáadjuk a finomra aprított fokhagymát, póréhagymát, a négybe vágott koktélparadicsomot, sózzuk, összepirítjuk, míg a koktélparadicsom kissé összeesik.
A spárgát megtisztítjuk, ha szükséges a fás részeket eltávolítjuk, egy nagyobb serpenyőben forró olajon sóval, borssal roppanósra pirítjuk, megszórjuk a finomra aprított petrezselyemzölddel, a reszelt sajttal. A koktélparadicsomos májjal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: