Hozzávalók
( 2 személy részére): 2
tojás, 25
dkg gomba, 1 hagyma, kevés olaj, 10 zöld
spárga, 10
koktélparadicsom,
kevés olívaolaj, 20
dkg puliszkaliszt, 5 dkg vaj, só.
Elkészítése:
kb
5 dl vizet felforralunk, hozzáadjuk
a puliszkalisztet, sózzuk, habverővel folyamatosan kavargatva lágy
puliszkát főzünk, hozzákavarjuk a vajat, hagyjuk langyosra hűlni.
A spárgét 3 cm – es darabokra tördeljük, a rügyeit
félretesszük. A gombát, a hagymát csíkokra szeleteljük,
hozzáadjuk a feltördelt spárgát, sózzuk, borsozzuk,
összeforgatjuk az olívaolajjal, tűzálló tálba simítjuk, 180
fokra
előmelegített sütőben, többször átkavarva megpirítjuk. Amikor
a gomba megpirult egy kanállal beleszaggatjuk a puliszkát, a
puliszkába belenyomkodjuk a spárga rügyeket, hozzáadjuk a félbe
vágott koktélparadicsomot, ráütjük a tojást, 6 – 7 perc alatt
összepirítjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése