2018. május 9., szerda

Zöldséges, puliszkás egytál

Ez nagyon finom volt :)



Hozzávalók ( 2 személy részére): 2 tojás, 25 dkg gomba, 1 hagyma, kevés olaj, 10 zöld spárga, 10 koktélparadicsom, kevés olívaolaj, 20 dkg puliszkaliszt, 5 dkg vaj, só.
Elkészítése: kb 5 dl vizet felforralunk, hozzáadjuk a puliszkalisztet, sózzuk, habverővel folyamatosan kavargatva lágy puliszkát főzünk, hozzákavarjuk a vajat, hagyjuk langyosra hűlni. A spárgét 3 cm – es darabokra tördeljük, a rügyeit félretesszük. A gombát, a hagymát csíkokra szeleteljük, hozzáadjuk a feltördelt spárgát, sózzuk, borsozzuk, összeforgatjuk az olívaolajjal, tűzálló tálba simítjuk, 180 fokra előmelegített sütőben, többször átkavarva megpirítjuk. Amikor a gomba megpirult egy kanállal beleszaggatjuk a puliszkát, a puliszkába belenyomkodjuk a spárga rügyeket, hozzáadjuk a félbe vágott koktélparadicsomot, ráütjük a tojást, 6 – 7 perc alatt összepirítjuk.


Nincsenek megjegyzések: