2018. május 5., szombat

Sajtos, fokhagymás sült bagett

Sör mellé vagy reggelire akár :)


Hozzávalók (2 személy részére): 1 francia bagett, 8 – 10 dkg vaj, 5 cikk fokhagyma, 5 dkg sajt, só, bors, zöldpetrezselyem.
Elkészítése: A vajat megolvasztjuk, elkavarjuk az áttört fokhagymával. A bagettet először félbe , majd hosszában is kettőbe vágjuk, megkenjük a fokhagymás vajjal, sózzuk, borsozzuk. Egy hőálló edényt kibélelünk alufóliával, az alufólia széleit annyira hosszúra hagyjuk, hogy majd a bagettek fölött össze tudjuk fogni. Az előkészített bagetteket az alufóliára helyezzük, az alufóliát a bagettek fölött összefogjuk, hogy majd ne égjenek meg, 150 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük, majd kifödjük, ráreszeljük a sajtot, így sütjük tovább 10 percig, míg a szélei ropogósra sülnek. Megszórjuk a finomra aprított zöldpetrezselyemmel, felszeleteljük, forrón tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: