Hozzávalók
(2 személy részére): 1 francia bagett, 8 – 10 dkg
vaj, 5 cikk fokhagyma, 5 dkg sajt, só, bors, zöldpetrezselyem.
Elkészítése:
A vajat megolvasztjuk, elkavarjuk az áttört fokhagymával. A
bagettet először félbe , majd hosszában is kettőbe vágjuk,
megkenjük a fokhagymás vajjal, sózzuk, borsozzuk. Egy hőálló
edényt kibélelünk alufóliával, az alufólia széleit annyira
hosszúra hagyjuk, hogy majd a bagettek fölött össze tudjuk fogni.
Az előkészített bagetteket az alufóliára helyezzük, az
alufóliát a bagettek fölött összefogjuk, hogy majd ne égjenek
meg, 150 fokra
előmelegített sütőben 10 percig
sütjük, majd kifödjük, ráreszeljük a sajtot, így sütjük
tovább 10 percig, míg
a szélei ropogósra sülnek. Megszórjuk a finomra aprított
zöldpetrezselyemmel, felszeleteljük, forrón tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése