Hozzávalók
( 2 személy részére): 20 dkg
rizs, 15 mag nélküli fekete és zöld olívabogyó vegyesen, 10
dkg feta sajt, 10 koktélparadicsom, 2 cikk
fokhagyma, só, bors, kevés olívaolaj, kis csokor friss kapor. A
fasítrhoz: 30 dkg darált
hús ( marha és sertés vegyesen), 1 tojás, 3 cikk fokhagyma, só,
bors, 3 evőkanál zabpehely, olaj a sütéshez.
Elkészítése: A finomra aprított fokhagymát megfuttatjuk az olívaolajon, hozzáadjuk a négybe vágott koktélparadicsomot, borsozzuk, megpirítjuk, félretesszük. A rizst fehéredésig pirítjuk az olajon, felöntjük 3 dl vízzel, sózzuk, alacsony lángon puhára pároljuk, amikor megpuhult hozzáadjuk a karikára vágott olívabogyót, 2- 3 perc alatt összeforraljuk, majd hozzáadjuk a kockára vágott feta sajtot, a finomra aprított kaprot.
Elkészítése: A finomra aprított fokhagymát megfuttatjuk az olívaolajon, hozzáadjuk a négybe vágott koktélparadicsomot, borsozzuk, megpirítjuk, félretesszük. A rizst fehéredésig pirítjuk az olajon, felöntjük 3 dl vízzel, sózzuk, alacsony lángon puhára pároljuk, amikor megpuhult hozzáadjuk a karikára vágott olívabogyót, 2- 3 perc alatt összeforraljuk, majd hozzáadjuk a kockára vágott feta sajtot, a finomra aprított kaprot.
A fasírt hozzávalóit egy tálban alaposan összegyúrjuk, kisebb
fasírtokat formázunk, az olajban kisütjük.
A rizst a fasírttal és a sült koktélparadicsommal tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése