2018. május 28., hétfő

Kapros, spárgás fehérbab leves

Nagy - nagy kedvencünk lett ez a leves :)


Hozzávalók ( 4 – 5 személy részére): 50 dkg fehérbab, 50 dkg zöld spárga, 25 dkg fehér spárga, 1 hagyma, só, bors, 1, 5 dl főzőtejszín, kis csokor friss kapor. A tálaláshoz: 15 dkg reszelt sajt.
Elkészítése: A fehérbabot előző este hideg vízbe beáztatjuk. Másnap leszűrjük, kb 2, 5 liter vízben főni tesszük, amikor felforrt hozzáadjuk az egészben hagyott hagymát, a sót, alacsony lángon puhára főzzük. Amikor a bab megpuhult kb felét egy kevés levessel külön vesszük, botmixer segítségével pürésítjük, félretesszük. A megmaradt leveshez hozzáadjuk a megtiszított, falatnyi darabokra vágott spárgát, 8 - 10 perc alatt puhára főzzük, hozzáadjuk a pürésített babot, majd hőkiegyenlítéssel a leveshez adjuk a főzőtejszínt, sózzuk, borsozzuk, végül megszórjuk a finomra aprított kaporral, reszelt sajttal megszórva tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: