Hozzávalók
( 4 – 5 személy részére): 50 dkg
fehérbab, 50 dkg
zöld spárga, 25 dkg fehér
spárga, 1 hagyma, só, bors, 1, 5 dl főzőtejszín, kis csokor
friss kapor. A tálaláshoz: 15 dkg reszelt sajt.
Elkészítése:
A fehérbabot előző este hideg vízbe beáztatjuk. Másnap
leszűrjük, kb 2, 5 liter vízben főni tesszük, amikor felforrt
hozzáadjuk az egészben hagyott hagymát, a sót, alacsony lángon
puhára főzzük. Amikor a bab megpuhult kb felét egy kevés
levessel külön vesszük, botmixer segítségével pürésítjük,
félretesszük. A megmaradt leveshez hozzáadjuk a megtiszított,
falatnyi darabokra vágott spárgát, 8 - 10
perc alatt puhára főzzük, hozzáadjuk a
pürésített babot, majd hőkiegyenlítéssel a leveshez adjuk a
főzőtejszínt, sózzuk, borsozzuk, végül megszórjuk a finomra
aprított kaporral, reszelt sajttal megszórva tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése