Hozzávalók (4 – 5 személy részére): 30 dkg csirkemell, 1
hagyma, 7 – 8 cikk fokhagyma, 1 zöld paprika, 3 – 4 sárgarépa, 5 dl sűrített
paradicsom, 10 dkg száraztészta, 6 – 8 dkg reszelt parmezán, ízlés szerint
szárított oregánó, petrezselyemzöld, bazsalikom, chilipehely, friss bazsalikom,
só, bors, kevés olaj.
Elkészítése: A finomra aprított hagymát, fokhagymát , a kis
kockára vágott paprikát üvegesre dinszteljük az olajon, hozzáadjuk a falatnyi
kockákra vágott csirkemellet, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a szárított
fűszerekkel, fehéredésig pirítjuk, majd felöntjük kb 2, 5 liter vízzel,
felforraljuk. Amikor a leves felforrt hozzáadjuk a karikára vágott sárgarépát,
együtt puhára pároljuk. Amikor a hús és a sárgarépa is megpuhult, hozzáadjuk a
sűrített paradicsomot, újraforraljuk, beletesszük a száraztésztát, puhára
főzzük. Az utolsó 5 percben hozzáadjuk a finomra aprított friss bazsalikomot és
a parmezánt.
Megjegyzés: Sűrített paradicsom helyett házi paradicsomléből
is készíthetjük, akkor kevesebb vizet adjunk hozzá. Ha gyerekek is esznek
belőle hagyjuk ki a chilipehelyt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése