Hozzávalók ( 4 – 5 személy részére): 50 dkg füstölt kolbász, 3 sárgarépa, 6 krumpli, 1
kisebb darab póréhagyma, 5 cikk fokhagyma, 25 dkg csemege kukorica (dobozos),
2, 5 dl főzőtejszín, só, bors, chilipehely, petrezselyemzöld, kevés olaj.
Elkészítése:
A csíkokra vágott póréhagymát üvegesre
dinszteljük az olajon, hozzáadjuk a karikára vágott füstölt kolbászt,
megpirítjuk, felöntjük kb 2, 5 liter vízzel. Amikor felfőtt hozzáadjuk a
karikára vágott sárgarépát, a kockára vágott krumplit, sózzuk, borsozzuk,
megszórjuk chilipehellyel, együtt puhára főzzük. Az utolsó 5 percben hozzáadjuk
a leszűrt csemegekukoricát, végül hőkiegyenlítéssel hozzáadjuk a főzőtejszínt,
besűrítjük, megszórjuk a finomra aprított petrezselyemzölddel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése