2017. október 23., hétfő

Füstölt kolbászos, kukoricás leves

Isteni finom téli leveske :) Mint mindenik :)


Hozzávalók ( 4 – 5 személy részére): 50 dkg füstölt kolbász, 3 sárgarépa, 6 krumpli, 1 kisebb darab póréhagyma, 5 cikk fokhagyma, 25 dkg csemege kukorica (dobozos), 2, 5 dl főzőtejszín, só, bors, chilipehely, petrezselyemzöld, kevés olaj.

Elkészítése: A  csíkokra vágott póréhagymát üvegesre dinszteljük az olajon, hozzáadjuk a karikára vágott füstölt kolbászt, megpirítjuk, felöntjük kb 2, 5 liter vízzel. Amikor felfőtt hozzáadjuk a karikára vágott sárgarépát, a kockára vágott krumplit, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk chilipehellyel, együtt puhára főzzük. Az utolsó 5 percben hozzáadjuk a leszűrt csemegekukoricát, végül hőkiegyenlítéssel hozzáadjuk a főzőtejszínt, besűrítjük, megszórjuk a finomra aprított petrezselyemzölddel.

Nincsenek megjegyzések: