2017. október 26., csütörtök

Citromos halfalatok

Hal :)


Hozzávalók (3 – 4  személy részére): 60 dkg tőkehal filé, 5 dkg vaj, 1 citrom leve, 5 dkg zsemlemorzsa, 5 dkg kukoricaliszt, 1 evőkanál házi olaszos fűszerkeverék, só, bors, 1 – 2 dl olaj. A körethez: 1 kg krumpli, só, olívaolaj, 1 evőkanál házi olaszos fűszerkeverék. A tálaláshoz: 1 zöldcitrom.
Elkészítése: a krumplit meghámozzuk, hasábokra vágjuk, összeforgatjuk a sóval, az olasz fűszerkeverékkel, az olívaolajjal, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, előmelegített sütőben, 200 fokon pirosra sütjük.
A halszeleteket sózzuk, borsozzuk, vastagabb csíkokra vágjuk. A vajat megolvasztjuk, elkeverjük a citromlével. A zsemlemorzsát és kukoricalisztet elkeverjük, fűszerezzük az olasz fűszerkeverékkel, sóval, borssal. A halcsíkokat előbb a citromleves vajba majd a fűszeres morzsába forgatjuk, forró olajban pirosra sütjük. A halfalatokat a sült krumplival és a zöldcitrom levével meglocsolva tálaljuk.

Megjegyzés: A házi olasz fűszerkeverék a következőket tartalmazza: szárított bazsalikom, petrezyelyemzöld, oregáno, kakukkfű, fokhagymapor. Természetesen ezt ízlés szerint variálhatjuk. 

Nincsenek megjegyzések: