Hozzávalók (3 – 4
személy részére): 60 dkg tőkehal
filé, 5 dkg vaj, 1 citrom leve, 5 dkg zsemlemorzsa, 5 dkg kukoricaliszt, 1
evőkanál házi olaszos fűszerkeverék, só, bors, 1 – 2 dl olaj. A körethez: 1 kg
krumpli, só, olívaolaj, 1 evőkanál házi olaszos fűszerkeverék. A tálaláshoz: 1
zöldcitrom.
Elkészítése: a
krumplit meghámozzuk, hasábokra vágjuk, összeforgatjuk a sóval, az olasz
fűszerkeverékkel, az olívaolajjal, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük,
előmelegített sütőben, 200 fokon pirosra sütjük.
A halszeleteket
sózzuk, borsozzuk, vastagabb csíkokra vágjuk. A vajat megolvasztjuk, elkeverjük
a citromlével. A zsemlemorzsát és kukoricalisztet elkeverjük, fűszerezzük az
olasz fűszerkeverékkel, sóval, borssal. A halcsíkokat előbb a citromleves vajba
majd a fűszeres morzsába forgatjuk, forró olajban pirosra sütjük. A
halfalatokat a sült krumplival és a zöldcitrom levével meglocsolva tálaljuk.
Megjegyzés: A
házi olasz fűszerkeverék a következőket tartalmazza: szárított bazsalikom,
petrezyelyemzöld, oregáno, kakukkfű, fokhagymapor. Természetesen ezt ízlés
szerint variálhatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése