Hozzávalók ( 2 személy részére): 4 jégsaláta levél, 1
maréknyi galambbegy saláta, 2 füge, 1 kivi, 10 szem szőlő, 1 maréknyi vegyes
dióféle (mandula, dió, kesu, pisztácia, pekándió ), 5 dkg gorgonzola sajt, só, bors, 1
evőkanál olívaolaj, kevés málnás balzsamecet.
Elkészítése: A jégsaláta leveleket laskára vágjuk, a fügét,
a kivit felszeleteljük, a szőlőt félbe vágjuk. A sajtot kockára vágjuk. A jégsalátát elkeverjük a galambbegy
salátával, sózzuk, borsozzuk, megöntözzük az olívaolajjal, a tányérokra
terítjük, ráhalmozzuk a gyümölcsöket, a sajtot, a dióféléket, meglocsoljuk a
balzsamecettel. Azonnal tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése