Hozzávalók (4
személy részére): 60 dkg savanyú káposzta, 1 alma, 1 hagyma, 4 cikk fokhagyma,
1 dl fehérbor, só, bors, olaj, 40 dkg füstölt kolbász, 20 dkg sonka, 5 krumpli,
szárított vagy friss kapor.
Elkészítése: A
káposztát ha esetleg túl savanyúnak találjuk, folyó víz alatt szitában
átöblítjük. A finomra aprított hagymát és fokhagymát üvegesre dinszteljük az
olajon, hozzáadjuk a savanyú káposztát, meglocsoljuk a borral, addig
kavargatjuk, míg a bor elpárolog, sózzuk, borsozzuk, felöntjük annyi vízzel ami
majdnem ellepi, fedő alatt puhára pároljuk, ha szükséges a vizet még pótoljuk.
Az utolsó 10 percben hozzáreszeljük az
almát. A krumplit meghámozzuk, kockára vágjuk, enyhén sós vízben puhára főzzük,
hagyjuk kihűlni. A kolbászt karikára, a sonkát kis kockára vágjuk, kevés olajon
megpirítjuk. Egy tálban összeforgatjuk az elkészült savanyú káposztát,
krumplit, kolbászt, sonkát, megszórjuk friss vagy szárított kaporral, egy
hőálló tálba simítjuk, előmelegített sütőben, 180 fokon kb 10 – 15 perc alatt
összesütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése