2017. október 22., vasárnap

Savanyú káposztás kolbászos egytál

Párom nagy kedvence a káposzta mindenféle formában, így igyekszem többször készíteni :)


Hozzávalók (4 személy részére): 60 dkg savanyú káposzta, 1 alma, 1 hagyma, 4 cikk fokhagyma, 1 dl fehérbor, só, bors, olaj, 40 dkg füstölt kolbász, 20 dkg sonka, 5 krumpli, szárított vagy friss kapor.

Elkészítése: A káposztát ha esetleg túl savanyúnak találjuk, folyó víz alatt szitában átöblítjük. A finomra aprított hagymát és fokhagymát üvegesre dinszteljük az olajon, hozzáadjuk a savanyú káposztát, meglocsoljuk a borral, addig kavargatjuk, míg a bor elpárolog, sózzuk, borsozzuk, felöntjük annyi vízzel ami majdnem ellepi, fedő alatt puhára pároljuk, ha szükséges a vizet még pótoljuk. Az utolsó 10  percben hozzáreszeljük az almát. A krumplit meghámozzuk, kockára vágjuk, enyhén sós vízben puhára főzzük, hagyjuk kihűlni. A kolbászt karikára, a sonkát kis kockára vágjuk, kevés olajon megpirítjuk. Egy tálban összeforgatjuk az elkészült savanyú káposztát, krumplit, kolbászt, sonkát, megszórjuk friss vagy szárított kaporral, egy hőálló tálba simítjuk, előmelegített sütőben, 180 fokon kb 10 – 15 perc alatt összesütjük. 

Nincsenek megjegyzések: